Περιγραφή
Το σιρόπι σφενδάμου προέρχεται από το ομώνυμο δέντρο-αρκεί να γίνουν μερικές τρύπες στον κορμό του και ρέει ελεύθερα.Σε δεύτερη φάση θερμαίνεται,για να αποβάλλει μέρος της υγρασίας και απομένει το σιρόπι με τη χαρακτηριστική γλυκιά γεύση.Είναι πλούσιο σε φαινολικές ενώσεις,που έχουν αντικαρκινικές,αντιμικροβιακές και αντιδιαβητικές ιδιότητες,καθώς και σε μαγγάνιο και ψευδάργυρο,που συμβάλλουν στην υγεία της καρδιάς και ενισχύουν την αντρική γονιμότητα.Ακόμη περιέχει 15 περισσότερο ασβέστιο από το μέλι και λιγότερο νάτριο.Βάλτε το στο γιαούρτι,το τσάι αλλά και στις μαρινάδες(ταιριάζει με τζίντζερ και σάλτσα σόγιας.Ραντίστε πάνω από μπρόκολο ή αναμείξτε το στον πουρέ γλυκοπατάτας.Θα το βρείτε σε γυάλινες συσκευασίες των 300ml.
Αξιολογήσεις
Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.