Στάκα ψημένη Σητείας

Κωδικός προϊόντος: 2d5987087e36 Κατηγορία:

Περιγραφή

Πρόκειται για την κρέμα(κρούστα,τσίπα) από το γάλα.Το πρώτο δηλαδή προϊόν που προκύπτει από την επεξεργασία του γάλακτος(αν το χτυπήσουμε βγάζουμε το φρέσκο βούτυρο) και φυσικά,είναι μεγάλης περιεκτικότητας σε λιπαρά.Τρώγεται σκέτη,ωμή στο ψωμί ή ψημένη στο τηγάνι,ως συνοδευτικό σε άλλα φαγητά,κυρίως κρεατικά,ή με αυγά τηγανητά όπου φημίζεται και ως εξαίρετικό έδεσμα!Θα την βρείτε “έτοιμη”,δηλαδή ψημένη σε συσκευασία των 320γρ από τον Κουβαράκη στην Σητεία.

ΣΥΝΤΑΓΗ:Αυγά μάτια με στάκα

ΥΛΙΚΑ:250γρ στάκα,1 1/2 κουταλιά σούπας αλεύρι,4 αυγά χωριάτικα,θαλασσινό αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:Βάζουμε στο τηγάνι την στάκα και μόλις αρχίσει να λιώνει ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντάς το συνεχώς μέχρι να πάρει την μορφή κρέμας.Έπειτα ρίχνουμε μέσα τα αυγά και τα αφήνουμε να ψηθούν για 2-3 λεπτά,προσθέτοντας το θαλασσινό αλατάκι μας!

 

 

 

error: Content is protected !!