Περιγραφή

Tο αβοκάντο είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α,Β,C και Ε,ενώ διαθέτει σημαντικές ενυδατικές και επουλωτικές ιδιότητες για το δέρμα.Το αβοκάντο Hass,είναι μια ποικιλία με πολύ σκούρο πράσινο φλούδι με αδρό και ανώμαλο φλοιό.Όταν το φρούτο αυτό ωριμάσει γίνεται σκούρο μαύρο μωβ.Το λάδι αβοκάντο που προέρχεται από την σάρκα του φυτού,χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία ως φορέας διάλυσης αλλά και ως φυτικό λάδι για μασάζ.Το καταναλώνεται ως φρούτο αλλά μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε επίσης και μέσα στην σαλάτα σας,ακόμα και στην σαλάτα με τα χορταρικά σας.Το βρίσκεται τέλος άνοιξης εώς και τέλη Ιουλίου.ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΕΝΝΕΣ,ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ,ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ:1πακέτο πέννες,200γρ πράσινα φασολάκια(κατεψυγμένα),2 τομάτες,1 αβοκάντο,2 κουτ.σ.χυμό λεμονιού,1 χούφτα φύλλα φρέσκου βασιλικού,ελαιόλαδο,ξύδι,αλάτι,πιπέρι.ΕΚΤΕΛΕΣΗ:Βράζετε νερό στο βραστήρα,το ρίχνετε στην κατσαρόλα,αλατίζετε και βράζετε τις πέννες μαζί με τα φασολάκια για 7′.Καθαρίζετε το αβοκάντο,βγάζετε το κουκούτσι και το ψιλοκόβετε.Το ραντίζετε με χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσει.Κόβετε τις ντομάτες σε μικρούς κύβους.Βάζετε σε ένα μπολ το αβοκάντο,τις τομάτες,1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο και 2-3 κουταλιές ξύδι μπαλσάμικο.Αλατίζετε και ανακατεύετε.Όταν βράσουν τα ζυμαρικά,τα στραγγίζετε και ανακατεύετε με το αβοκάντο και τις τομάτες.Σερβίρετε με τα φύλλα του βασιλικού και φρεεσκοτριμμένο πιπέρι.

error: Content is protected !!