Αλεύρι βιολογικό γιά όλες τις χρήσεις

Κωδικός προϊόντος: 75fd20df1838 Κατηγορίες: , Ετικέτες: , ,

Περιγραφή

 

Η διαφορά τους έγκειται κατ’ αρχάς και κυρίως στο σιτάρι. Οταν λέμε βιολογικό αλεύρι, ουσιαστικά εννοούμε αλεύρι που έχει προκύψει από σιτάρι βιολογικής καλλιέργειας. Από εκεί και πέρα, στα βιολογικά σιτηρά και τα προϊόντα άλεσής τους απαγορεύεται για την απεντόμωσή τους, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η χρήση χημικών ουσιών.
Σε περίπτωση που ο ίδιος μύλος βγάζει και συμβατικό και βιολογικό αλεύρι, πρέπει η αποθήκευση και κάθε στάδιο της αλευροποίησης να είναι χωρικώς ή και χρονικώς διαχωρισμένη, δηλαδή ή σε ξεχωριστή γραμμή ή στην ίδια γραμμή εφόσον καθαριστεί καταλλήλως. Επιπλέον, ενώ στα συμβατικά αλεύρια χρησιμοποιούνται επιτρεπόμενες πρόσθετες ουσίες για τη βελτίωσή τους, τα βιολογικά είναι απολύτως «καθαρά».Θα βρείτε αλεύρι από τους Μύλους Κρήτης σε συσκευασία του κιλού.ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΤΟΡΤΙΓΙΑΣ:3 φλυτζ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις βιολογικό,2 κουτ.σούπας μπέικιν πάουντερ,1 κουτ.γλυκ.αλάτι,2 κουτ.σούπας βούτυρο.ΕΦΑΡΜΟΓΗ:Σε γαβάθα ανακατέψτε μαζί αλεύρι,μπείκιν πάουντερ και αλάτι,προσθέστε και το βούτυρο και ανακατέψτε με το χέρι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να γίνει σαν τραχανάς.Αργά,προσθέστε ένα ποτήρι κρύο νερό και αναμείξτε,προσθέτοντας λίγο νερό ακόμα αν χρειαστεί,ώστε η ζύμη να γίνει λεία και να κολλάει ελαφρά.Χωρίστε τη σε 12 μπάλες.Βάλτε σε επιφάνεια εργασίας,σκεπάστε με πετσέτα και αφήστε για 20′ εώς 1 ώρα.Σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια,ανοίξτε με τον πλάστη τα τορτίγιας,να φτάσουν σε διάμετρο τα 20cm.Πάνω από την κάθε επιφάνεια βάλτε αλεύρι και κομμάτι λαδόχαρτο,προτού ακουμπήσετε την επόμενη.Φυλάξτε στην κατάψύξη μέχρι να τις χρησιμοποιήσετε.Για να τις ψήσετε,ζεστάνετε πλάκα ή αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ψήστε τες μία μία,να πάρουν λίγο χρώμα,περίπου 30 δευτερόλεπτα,από κάθε πλευρά.Τυλίξε τες με πετσέτα να κρατηθούν ζεστές μέχρι να σερβίρετε.Καλή όρεξη!!

error: Diktamo