Περιγραφή
Η διαφορά τους έγκειται κατ’ αρχάς και κυρίως στο σιτάρι. Οταν λέμε βιολογικό αλεύρι, ουσιαστικά εννοούμε αλεύρι που έχει προκύψει από σιτάρι βιολογικής καλλιέργειας. Από εκεί και πέρα, στα βιολογικά σιτηρά και τα προϊόντα άλεσής τους απαγορεύεται για την απεντόμωσή τους, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η χρήση χημικών ουσιών.
Σε περίπτωση που ο ίδιος μύλος βγάζει και συμβατικό και βιολογικό αλεύρι, πρέπει η αποθήκευση και κάθε στάδιο της αλευροποίησης να είναι χωρικώς ή και χρονικώς διαχωρισμένη, δηλαδή ή σε ξεχωριστή γραμμή ή στην ίδια γραμμή εφόσον καθαριστεί καταλλήλως. Επιπλέον, ενώ στα συμβατικά αλεύρια χρησιμοποιούνται επιτρεπόμενες πρόσθετες ουσίες για τη βελτίωσή τους, τα βιολογικά είναι απολύτως «καθαρά».Θα βρείτε αλεύρι από τους Μύλους Κρήτης σε συσκευασία του κιλού.