Περιγραφή
Αλεύρι χωριάτικο Λήμνου ιδανικό για ψωμί ποικιλίας μαυραγάνι. Το αλεύρι που παράγεται από το μαυραγάνι,δίνει ένα κίτρινο αλεύρι που μοιάζει με ψιλή σιμιγδάλι.Το ψωμί που φτιάχνεται με αλεύρι από μαυραγάνι είναι νοστιμότατο.Χρησιμοποιείται επίσης για χωριάτικες πίτες καθώς στην παρασκευή ζυμαρικών αλλά και για οποιαδήποτε οικιακή χρήση.Το σιτάρι αυτό είναι μια παλιά προπολεμική ποικιλία όπου στην Λήμνο βρήκε το ιδανικό πρόσφορο έδαφος για την καλλιέργειά του.Το έδαφος του νησιού χρωμάτισε τα αγάνια(λευκά μουστάκια του σιταριού) μαύρα γι αυτό και ονομάστηκε μαυραγάνι.Θα βρείτε αλεύρι παραδοσιακό από σκληρά σιτάρια της Λήμνου από το Μούδρος Λήμνου,χωρίς βελτιωτικά ή άλλα πρόσθετα,αλλά και σιτάρι της ίδιας ποικιλίας.Υπάρχει επίσης και σε ολικής.