Κάρι

Κωδικός προϊόντος: 9cba194deadf Κατηγορία: Ετικέτες: ,

Περιγραφή

Ένα μπαχαρικό σίγουρα αρκεί για κάνει ένα πιάτο πιο πλούσιο, αλλά ένα μείγμα από διάφορα μπαχαρικά μπορεί να αποτελέσει πραγματική γιορτή για την γεύση σας!Γιατί να περιοριστείτε σε ένα, αφού μπορείτε να συνδυάσετε περισσότερα?Το κάρυ είναι ένα μείγμα αρκετών μπαχαρικών το οποίο δίνει πικάντικη πινελιά στα φαγητά σας. Κουρκουμάς, κιτρινόριζα, κόλιανδρο, κύμινο, μαύρο πιπέρι και τζίντζερ, πάπρικα, σιναπόσπορος, κανέλα, γαρύφαλλο και κάρδαμο μας δίνουν το γνωστό σε όλους κάρυ, όπου το χρυσοκίτρινο χρώμα του προέρχεται από τον κουρκουμά. Το καταναλώνεται στο κοτόπουλο, σε πατατοσαλάτες, σε βραστά αυγά, σε σούπες, σαλάτες αλλά και ντρέσινγκ σε γαρίδες αλλά κυρίως στο ρύζι. Πωλείται με το κιλό. ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΚΑΡΙ ΚΑΙ ΝΤΙΠ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ:(13-15 σουβλάκια):1400gr φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου, σε κομμάτια περίπου 4εκ, 1 κρεμμύδι σε κυβάκια, 250ml λευκό ξηρό κρασί, 3κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος, 2κουτ. γλ. κάρι, 25-30 τοματίνια, 4 πιπεριές κέρατο σε μικρά κομμάτια, 3κουτ. σούπας ελαιόλαδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι. ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΙΠ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΎ:300γρ γιαούρτι στραγγιστό, 3κουτ. σούπας μαγιονέζα, 1. κ. γ. κάρι, 1κ. γ. πάπρικα γλυκιά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κοτόπουλο, το κρεμμύδι, το κρασί, το μαϊντανό, το κάρι και  το αλατοπίπερο. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Προθερμένουμε το φούρνο στην λειτουργία του γκρίλ. Στραγγίζουμε το κοτόπουλο κρατώντας την μαρινάδα και το περνάμε σε καλαμάκια εναλλάξ με πιπεριά και ντοματίνια. Τα απλώνουμε σε  ταψί για 16-18′ γυρίζοντάς τα τακτικά και αλείφοντάς τα με τη μαρινάδα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για το ντιπ. Σερβίρουμε για το ντιπ και ζεστές πίτες. Τα συνοδεύετε με παγωμένο μοσχοφίλερο λευκό.

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Κάρι”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: Diktamo