Καστανό ρύζι bio

Περιγραφή

Πεντανόστιμο καστανό βιολογικό ρύζι. Το καστανό ρύζι υπερτερεί του λευκού λόγω λόγω των θρεπτικών συστατικών του όπως οι φυτικές ίνες, το μαγνήσιο, το σελήνιο, το μαγγάνιο και το φυλλικό οξύ. Το ρυζάκι αυτό έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και γι αυτό μπορεί να καταναλωθεί από ανθρώπους που κάνουν δίαιτα ή έχουν πρόβλημα σακχάρου. Μεγαλωμένο χωρίς φυτοφάρμακα και ορμόνες. ΚΑΣΤΑΝΟ ΡΥΖΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ:5 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, 2 πράσα κομμένα σε φέτες, 1/2 φλιτζάνι(60γρ} πανσέτα κομμένη σε κύβους, 2 μεγάλες τομάτες αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 2 καρότα ψιλοκομμένα, 2 φλυτζάνια (400γρ) καστανό ρύζι, 1φλυτζάνι (250ml) λευκό κρασί, 4-6 ίνες σαφράν θρυμματισμένες, 6 φλυτζάνια(1, 5λιτρο) ζωμός λαχανικών+επιπλέον όσο χρειαστεί, 1 φλυτζάνι(150γρ)αρακάς κατεψυγμένος, 125γρ πράσινα φασολάκια, κομμένα σε 3-4 κομμάτια, αλάτι και φρεσκοκομμένο πιπέρι, 2 κουταλιές φρέσκος μαιντανός ψιλοκομμένος. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μια μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα πράσσα και την πανσέτα και σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν, 3-4′. Προσθέτετε τις τομάτες, το κρεμμύδι και τα καρότα και σοτάρετε για 5′. Προσθέστε το ρύζι και σοτάρετε για 3′. Ρίξτε το κρασί και σοτάρετε μέχρι να εξατμιστεί. Διαλύστε το σαφράν σε λίγο ζωμό και ρίξτε το στο ρύζι. Προσθέστε αρκετό ζωμό ώστε να σκεπαστεί το ρύζι. Ρίξτε τον αρακά και τα φασολάκια και ανακατέψτε καλά. Σκεπάστε τα και σιγοβράστε τα σε χαμηλή φωτιά μέχρι το ρύζι να μαλακώσει, 40-45′. Προσθέστε κι άλλο ζωμό αν το ρύζι στεγνώσει. Αλατοπιπερώστε, πασπαλίστε με μαιντανό και σερβίρεται ζεστό. Καλή όρεξη!

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Καστανό ρύζι bio”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: Diktamo