Κοπανιστή Μυκόνου

SKU: e48e4153dbc4 Category:

Description

Τυρί με αλοιφώδη υφή,πικάντικη γεύση και πλούσιο άρωμα.Αυτή είναι η κοπανιστή Μυκόνου,ένα παραδοσιακό τυρί με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης(ΠΟΠ).Στην πρότυπη τυροκομική μονάδα του νησιού,στο Παλαιόκαστρο Άνω Μεράς την φτιάχνουν με αγελαδινό γάλα,εξαιρετικής ποιότητας,από την δική τους φάρμα,παρακολουθώντας με ιδιαίτερη φροντίδα και μεράκι την διαδικασία βήμα βήμα.Η χαρακτηριστική νοστιμιά της θα δώσει στις αγαπημένες σας συνταγές ιδαίτερο χαρακτήρα..

Πράσινη Γιορτινή Σαλάτα με κοπανιστή

ΥΛΙΚΑ:Για την σαλάτα:Πράσινα λαχανικά 500γρ(άϊσπεργκ,σπανάκι,ρόκα,αντίδι,λόλα κλπ),σύκα αποξηραμένα 60γρ,ρόδι 2 κουταλιές της σούπας,κουκουνάρι 1 κουταλιά της σούπας,σουσάμι με φλοιό 1 κουταλιά της σούπας.Για την σάλτσα:κοπανιστή 30γρ,ελαιόλαδο 200ml,μουστάρδα ένα κουταλάκι του γλυκού(γλυκιά),βαλσάμικο λευκό 30ml,αλάτι μια πρέζα,θυμάρι μια πρέζα,γάλα ή νερό

Εκτέλεση:Για την σαλάτα:Πλένουμε και στραγγίζουμε καλά όλα τα λαχανικά.Τα κόβουμε σε σχετικά μεγάλα κομμάτια με το χέρι κατά προτίμηση για να μην τα οξειδώνουμε.Τά βάζουμε σε μια σαλατιέρα,ρίχνουμε 1-2 κουταλιές από την σάλτσα και την μισή ποσότητα από το σύκο ψιλοκομμένο,το σουσάμι και το κουκουνάρι καβουρδισμένο απαλά,το ρόδι και τα ανακατεύουμε να πάει παντού.Γαρνίρουμε από πάνω με τα υπόλοιπα υλικά και σερβίρουμε.

Για την σάλτσα:Σέ ένα μικρό μπρίκι ζεσταίνουμε το μπαλσάμικο μαζί με την ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί.Το αποσύρουμε από την φωτιά μέχρι να κρυώσει.Βάζουμε σε ένα μπολ τύπου σέικερ,το βαλσάμικο,την μουστάρδα,το αλάτι και ξεκινάμε να τα ομογενοποιούμε με ένα ραβδομπλέντερ.Ρίχνουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο και δημιουργούμε μια σάλτσα όπως η μαγιονέζα λίγο πιο ρευστή.Λιώνουμε την κοπανιστή με λίγο νερό ή γάλα και την προσθέτουμε στην σάλτσα και ανακατεύουμε.Αρωματίζουμε με το θυμάρι.

error: Content is protected !!