Χειροποίητο τουρσάκι παντζάρια με σκόρδο

Κωδικός προϊόντος: 1678aa492e4a Κατηγορία: Ετικέτες: ,

Περιγραφή

Ψιλοκομμένο παντζάρι με σκορδάκι και μαϊντανό κατευθείαν από τον κήπο!Δοκιμάστε ίσως το πιο γλυκό παντζάρι συνοδευόμενο με λίγο σκορδάκι το οποίο έτοιμο το καταναλώνεται στις σαλάτες σας.χωρίς να χρειάζεται από εσάς καμία προετοιμασία.Πλυμένα,καθαρισμένα και ετοιμα για κατανάλωση προτιμήστε το μέσα σε πράσινες σαλάτες μαζί με ξηρούς καρπούς,ντοματίνια και βαλσάμικο ξύδι αλλά και σκέτα τα απολαμβάνετε εξίσου.Ιδιαίτερα νόστιμα βοηθούν το σώμα που χρειάζεται υγρά και υδατάνθρακες αλλά και γενικότερα στην ενίσχυση του οργανισμού.Από τα χεράκια της Ευαγγελίας και το εργαστήριό μας τα βρίσκεται σχεδόν καθημερινά αλλά κυρίως στην εποχή τους.Πωλούνται με το κιλό.ΜΥΔΑΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ:4 μεγάλα μύδια,με κέλυφος,καλά πλυμένα,1 μπουκάλι λευκό ξηρό κρασί,2-3κλωνάρια μάραθο ή άνηθο.ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ:2 φλυτζάνια στραγγισμένο φρέσκο χυμό πορτοκάλι,2 1/2κουτ.σούπας χυμό λεμόνι,έξτρα παρθένο ελαιόλαδο,αλάτι,πιπέρι και 1/2 κιλό ψιλοκομμένα παντζάρια σε κυβάκια,έτοιμα με το σκορδάκι τους.ΕΦΑΡΜΟΓΗ:Βάλτε τα μύδια σε απλωτή κατσαρόλα,περιχύστε με το κρασί,προσθέστε το μάραθο ή τον άνηθο και βράστε σε πολύ δυνατή φωτιά,για 8-10′,κουνώντας που και που την κατσαρόλα,μέχρι να ανοίξουν τα μύδια.Βγάλτε τα με τρυπητή κουτάλα και πετάξτε το πάνω κέλυφος.Απλώστε τα σε ταψί πιατέλα.Περάστε το ζωμό από σήτα και βράστε τον σε δυνατή φωτιά,να μείνει 1 φλυτζάνι.Για να φτιάξετε τη σάλτσα πορτοκάλι,βράστε μαζί τους χυμούς πορτοκάλι και λεμόνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνουν σιρόπι.Προσθέστε το ζουμί από τα μύδια και αφήστε το να κρυώσει.Χτυπήστε στο ζουμί αυτό 1/3 φλυτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο,βάλτε αλάτι και πιπέρι.Βάλτε σε κάθε μύδι 1-2 κυβάκια παντζάρι και λίγη από τη σάλτσα και,αν θέλετε,προθερμάνετε το γκριλ και ψήστε τα για 1′,μόλις να ζεσταθούν.Σερβίρετε αμέσως,δονώντας μαζί την υπόλοιπη σάλτσα.Μπορείτε να σερβίρετε τα μύδια και κρύα με τη σάλτσούλα.Καλή όρεξη!!

error: Diktamo