Περιγραφή
Tα κρεμμύδια είναι έτοιμα να δώσουν γεύση σε κάθε φαγητό,αλλά και να πρωταγωνιστήσουν σε πιάτα ασυνήθιστα και εντυπωσιάκά.Βιολογικά δυνατά ξερά κρεμμύδια κόκκινα από το Ναύπλιο και όχι μόνο.Επίσης από την Φθιώτιδα αλλά και άλλες περιοχές της Ελλάδος.Για υπέροχες σάλτσες αλλά και σαλάτες,ένα ελληνικό προϊόν που χρησιμοποιείται σε όλα τα φαγητά.Με πιστοποίηση από την BIO HELLAS θα τα βρείτε σε διχτυάκια όπου πωλούνται με το κιλό.ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΚΡΕΜΜΎΔΙ ΣΑΛΑΤΑ.ΥΛΙΚΑ:1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλλες,1κ.γ.αλάτι,3κ.σ. χυμό λεμόνι,1 μικρή μαραθόριζα κομμένη σε λεπτές φέτες,2 μέτρια πορτοκάλια λεπτόφλουδα,καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες,ελαιόλαδο,μια πρέζα σουμάκ,μια χούφτα ελιές θρούμπες ή Καλαμών.ΕΚΤΕΛΕΣΗ:Βάλτε σε γαβάθα το κρεμμύδι,πασπαλίστε το με αλάτι και περιχύστε το με το λεμόνι.Ανακατέψτε και αφήστε να μείνει 30′,να μαλαλακώσει και να χάσει την αψάδα του.Αν χρησιοποείτε μαραθόριζα αφήστε τη και αυτή να μαλακώσει μαζί με το κρεμμύδι.Στραγγίστε το κρεμμύδι και πιέστε με χάρτινη πετσέτα να στεγνώσει.Βάλτε σε απλωτή γαβάθα τις φέτες πορτοκάλι και το κρεμμύδι, και τη μαραθόριζα αν τη χρησιμοποιείτε.Βάλτε και τις ελιές,περιχύστε τες με ελαιόλαδο και αν θέλετε περιχύστε τες με το σουμάκ.Σερβίρετε αμέσως.