Πλιγούρι χύμα ελληνικό

Κωδικός προϊόντος: 9a226bf13030 Κατηγορίες: , Ετικέτες: ,

Περιγραφή

Πλιγούρι ελληνικό χύμα κατάλληλο για να φτιάξετε ξινόχοντρο ή να το καταναλώσετε μέσα στα γεμιστά.Το πλιγούρι είναι σιτάρι σπασμένο το οποίο το χρησιμοποιείται και για σαλάτα  ταμπουλέ αλλά και σε πολλές άλλες συνταγές.ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΑ:αλάτι,1 φλυτζ.πλιγούρι,5κ.σ.βούτυρο,2 σκελίδεςσκόρδο λιωμένες,1 πράσο,το άσπρο μέρος μόνο,ψιλοκομμένο,150γρ μανιτάρια φρέσκα ανάμεικτα,1κ.γλ.ταμάρι ή σάλτσα σόγιας,ταμπάσκο,1/2 φλιτζ.παρμεζάνα.Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι βάλτε 4 φλιτζ.νερό και 1κ.γ.αλάτι να πάρουν γερή βράση.Ρυθμίστε τη φωτιά ώστε το πλιγούρι να σιγοβράζει,σκεπάστε,και αφήστε για 5-10′,μέχρι να μαλακώσει ανακατεύοντας πότε πότε.Προσθέστε νερό αν χρειάζεται.Στο μεταξύ,σε μεγάλο τηγάνι και μέτρια φωτιά,βάλτε 1κ.σ.από το βουτυρο και σοτάρετε το σκορδο και το πράσο,προσθέτοντας 1/4κ.γ. αλάτι,για 5′.Προσθέστε το υπόλοιπο βουτυρο και τα μανιτάρια και αφήστε στη φωτιά για 10′,ανακατεύοντας.Προσθέστε το ταμάρι ή σόγια και το ταμπάσκο και ανακατέψτε.Όταν το πλιγούρι γίνει,προσθέστε το μείγμα στα μανιτάρια και ανακατέψτε καλά.Προσθέστε το τυρί,ανακατέψτε και σερβίρετε.Καλή όρεξη!!

error: Content is protected !!