Αλεύρι καλαμποκιού βιολογικό Αντωνόπουλου

Κωδικός προϊόντος: b0f404612a47 Κατηγορία:

Περιγραφή

 Το καλαμπόκι από τον 19ο αιώνα έγινε από τις σημαντικότερες καλλιέργειες στην Δ.Θεσσαλία,στην πεδιάδα των Τρικάλων-Καρδίτσας,κ.α.Μέχρι το 1951 στην Ελλάδα καλλιεργούνταν αποκλειστικά ντόπιες ποικιλίες ενώ σήμερα έχουν εκτοπιστεί από τα υβρίδια.Το καλαμπόκι είναι πλούσιο σε φολικό οξύ,πλούσια πηγή βιταμινών Α,Β,E και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες.Περιέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά που δρουν ως αντικαρκινικοί παράγονες και δρουν προληπτικά στην νόσο Αltheimer, στις φλεγμονές και στην γήρανση του οργανισμού.Περιέχει συστατικά όπως η βητα κρυπτοξανθίνη που προφυλάσσει από τον καρκίνο των πνευμόνων καθώς και λουτεϊνη και ζεαξανθίνη που προστατεύουν τα μάτια.Το αλεύρι αυτό λόγω έλλειψης γλουτένης δίνει βαρύ και συμπαγές ψωμί.Θα βρείτε αλεύρι καλαμποκιού από παραδοσιακή ποικιλία της περιοχής,γηγενής(πηγαίνει από πατέρα σε γιο)βιολογικής καλλιέργειας αλεσμένο σε πετρόμυλο από τα αγροκτήματα Αντωνόπουλου.Ότι είναι αλεσμένο σε πετρόμυλο είναι ότι καλύτερο για την αποφλοίωση του καρπού!

error: Content is protected !!