Κάπαρη Σύρου

Κωδικός προϊόντος: aa87d2ae95ac Κατηγορίες: , Ετικέτες: , ,

Περιγραφή

Η κάππαρη χρησιμοποείται ως αρωματικό συντηρημένη σε άρμη.Οι καταπράσινοι καρποί της χρησιμοποιούνται ως καρύκευμα κυρίως σε πράσινες σαλάτες ή μακαρόνια,σε σάλτσες,επάνω στην πίτσα αλλά και σε πολλά κυρίως πιάτα.Βέβαια εκτός από την μαγειρική της χρήση έχει και πολλές ιδιότητες αγγειοσυσταλτικές,διουρητικές και καθαρτικές.Η ελαιώδης υφή της κάππαρης καταπραϋνει τις πρησμένες φλέβες και τις αιμοροϊδες καθώς και είναι καλό να καταναλώνεται σε περιπτώσεις φλεγμονών.Θα βρείτε κάππαρη από τη Σύρο στο ψυγείο με θαλασσινό αλάτι.Πωλείται με το κιλό.Δοκιμάστε την!ΑΡΝΙΣΙΟ ΜΠΟΥΤΙ ΜΕ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ,ΚΑΠΠΑΡΗ ΚΑΙ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ.ΥΛΙΚΑ:6 σκελίδες σκόρδο,οι 3 κομμένες στα 4 κατά μήκος,2κ.σ. αποξηραμένο δεντρολίβανο,1φλυτζάνι μαϊντανό,ψιλοκομμένο,10-12φύλλα φρέσκο δύοσμο,3κ.σ. κάππαρη στραγγισμένη και ψιλοκομμένη,αλάτι θαλασσινό,2-3κουταλιές γλυκό μπούκοβο,4κ.σ.ελαιόλαδο,χυμό από ένα λεμόνι,2 μικρά αρνίσια μπούτια,1φλ.λευκό κρασί,τα κοτσάνια από 1 μάτσο πράσινα σπαράγγια κομμένα σε κομμάτια,πιπέρι.ΕΚΤΕΛΕΣΗ:Στο μπλέντερ λιώστε μαζί τις 3 σκελίδες σκόρδο,το μισό δεντρολιβανο,το μαϊντανό,το δύοσμο,την κάππαρη,αλάτι,το μπούκοβο,το λάδι και το λεμόνι.Κάντε 10-12 κοψιές στα μπούτια και βάλτε τα κομμάτια σκόρδο και λίγο από το δεντρολίβανο που κρατήσατε.Αλείψτε εξωτερικά τα μπούτια με την πάστα από το μπλέντερ,κάνοντας αν θέλετε ελαφρές χαρακιές μπακλαβαδωτά στην πέτσα.Σκεπάστε με πλαστική μεμβράνη και αφήστε να μαριναριστεί το αρνί στο ψυγείο για μια νύχτα.Προθερμάνετε το φούρνο στους 230.Βάλτε τα μπούτια σε ταψί που μόλις τα χωράει και ψήστε για 20′.Χαμηλώστε το φούρνο στους 180,γύρίστε τα μπούτια και ψήστε τα άλλα 15′.Περιχύστε με το κρασί,σκεπάστε με αλουμινόχαρτο και ψήστε άλλα 15-20′ να είναι έτοιμο το κρέας.Βγάλτε με πηρούνι το κρέας,κρατήστε το ζεστό μέσα στο αλουμινόχαρτο.Βάλτε στο ταψί τα σπαράγγια,ανακατώστε και ψήστε για 15-20′ μέχρι να μαλακώσουν.Βάλτε το κρέας πάλι στο ταψί με αλάτι και πιπέρι και ψήστε το μέχρι να ροδοκοκκινίσει η πέτσα.Βγάλτε το ταψί από φούρνο,σκεπάστε με αλουνινόχαρτο και αφήστε το για 15-20′.Σερβίρετε μαζί με τα σπαράγγια.Καλή όρεξη!!

error: Content is protected !!