Κέτσαπ bio

Κωδικός προϊόντος: 87501988da05 Κατηγορία: Ετικέτα:

Περιγραφή

 Η κέτσαπ υπάρχει στην Ελλάδα για πολλές δεκαετίες.Στην αρχή την χρησιμοποιούσαμε ως σάλτσα στα σπαγγέτι(ιδιαίτερα όσοι είναι άνω των 35 ετών θα θυμούνται τις μητέρες τους να φτιάχνουν  κέτσαπ) αλλά αργότερα  έγινε πιο εμπορική.Υπάρχουν πολλές θεωρίες για την ετυμολογική της προέλευση και σχεδόν όλες δείχνουν προς την Ασία.Αρχικά η λέξη δεν αναφερόταν σε ένα συγκεκριμένο πράγμα αλλά σε μια ποικιλία αρτυμάτων και έχει τις ρίζες της στην κινέζικη λέξη ket-tsiap.Τη λέξη την πήραν κατά πάσα πιθανότητα Άγγλοι ναυτικοί του 17ου αιώνα και η πρώτη γραπτή αναφορά της έγινε το 1711.Αμερικανοί επιχειρηματίες του 19ου αιώνα ευθύνονται για την εμπορική της άνοδο αλλά  και για την πτώση της ως σπιτικό παρασκεύασμα.Θα βρείτε βιολογική κέτσαπ σε συσκευασία των 500ml η οποία περιέχει αλάτι,τοματοχυμό,σιρόπι ρυζιού,σιρόπι καλαμποκιού,νερό,ξύδι,κρεμμύδι και μπαχαρικά.Ένα αυστριακό προϊόν,χωρίς ζάχαρη,το οποίο πραγματικά θα σας ενθουσιάσει!!Καταναλώστε το στα ζυμαρικά,στα τοστ,στις τηγανητές πατάτες και θα εκπλαγείτε!

error: Content is protected !!