Περιγραφή
Τα γλυκίσματα που έχουν ως βάση την μυζήθρα στην Κρήτη,είναι από τα πιο αγαπημένα.Η δημιουργική φαντασία των γυναικών της Κρήτης βρήκε διάφορους τρόπους παρασκευής,όπου η διαφορετικότητα βρίσκεται και στον τρόπο παρασκευής αλλά και στον τρόπο ψησίματος και στο σχήμα που λαμβάνει το τελικό προϊόν.Τα σητειακά ανεβατά είναι ένα από αυτά.Μυζήθρα τυλιγμένη με μέλι και κανέλλα μέσα σε μια ζύμη που γίνεται με προζύμι!Το ξινό προζύμι συναντάει την γλυκιά γέμιση δημιουργώντας ένα πεντανόστιμο καλτσούνι.Με αγνά υλικά,ανθότυρο κρήτης και θυμαρίσιο μέλι δημιουργεί η Ευαγγελία τα ανεβατά στο εργαστήριό μας,ακολουθώντας πιστά την συνταγή της κ.Μαρίκας από την Σητεία!