Κατσικίσιο τυρί Χίου (μαστέλο)

Κωδικός προϊόντος: 8d836ce0834d Κατηγορία: Ετικέτα:

Περιγραφή

 

Τυρί Χίου,λευκό σκληρό ανάλατο τυρί,κατάλληλο και για σαγανάκι.Ένα υπέροχο τυράκι για όσους δεν αγαπούν το πολύ αλάτι,τελειο στις σαλάτες σας αλλά και σκέτο.ΖΕΣΤΗ ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΑΠΑΝΑΚΙΑ,ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΑΙ ΨΗΤΟ ΜΑΣΤΕΛΟ:500γρ πατατούλες σε κύβους,200γρ ραπανάκια σε λεπτές φέτες,1 πιπεριά φλωρίνης μικρή ψητή,καλά στραγγισμένη σε κυβάκια,200γρ μαστέλο σε μακρόστενες φέτες,4 κουτ.σούπας ελαιόλαδο και λιγο επιπλέον για το τυρί χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι,1 πράσινη σαλάτα σε φύλλα,4 κουταλιές της σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο,αλάτι,πιπέρι.Βράζετε τις πατάτες,τις στραγγίζετε και τις ξεπλένετε με κρύο νερό.Σε ένα μπολ αναμειγνύετε τέσσερις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο με το χυμό και το ξύσμα λεμονιού.Αφού κρυώσουν λίγο οι πατάτες τις ξεφλουδίζετε και τις ρίχνετε στο μπολ με το λεμονάτο ελαιόλαδο.Αλατοπιπερώνετε,προσθέτετε τα κυβάκια της πιπεριάς και ανακατεύετε απαλά.Κατόπιν τα μεταφέρετε σε χαμηλή σαλατιέρα,προσθέτετε τα ραπανάκια και τα φύλλα της πράσινης σαλάτας.Πασπαλίζετε από πάνω με το σχοινόπρασο.Επειτα ζεσταίνετε σε ελάχιστο ελαιόλαδο τις φέτες του τυριού για 1΄ και γαρνίρετε τη σαλάτα.Καλή όρεξη.

error: Content is protected !!