Κεφαλοτύρι Κεφαλληνίας

Περιγραφή

Κεφαλοτύρι Κεφαλληνίας.Ίσως το πιο αλμυρό τυρί που έχετε δοκιμάσει αλλά και το πιο παραδοσιακό!Βουτυράτο τόσο όσο το λάδι να τρέχει από τις μικρές τρυπούλες που το διακατέχουν,όπως μόνο στην Κεφαλλονιά ξέρουν να κάνουν.Ιδανικό για σαγανάκι,επάνω στα μακαρόνια αλλά χωρίς να τα έχετε αλατίσει αλλά και σκέτο για την ρακί ή το ουζάκι σας.Παράγεται από ένα μικρό τυροκομείο στην Κεφαλλονιά,από ντόπιο γάλα.Το βρίσκεται καθημερινά στα ψυγεία μας και πωλείται με το κιλό.ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΜΕ ΡΟΚΑ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΆΣ:1 πακέτο ριγκατόνι,1 ματσάκι τρυφερή ρόκα,150 γρ κεφαλοτυρι τριμμένο,5 κουτ.σούπας ελαιόλαδο,2 κουτ.σούπας γλυκού πολτό σκόρδο,φρεσκοτριμμένο πιπέρι.Βράστε τα ζυμαρικά και στραγγίστε τα.Βάλτε το ελαιόλαδο με τον πολτό σκόρδου σε ένα τηγάνι και αφήστε τα να ζεσταθούν.Ρίξτε τα φύλλα της ρόκας,αφήστε 1-2′ στην φωτιά για να μαραθούν,προσθέστε το ριγκατόνι και το κεφαλοτύρι,ανακατέψτε και σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.Καλή όρεξη!!

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Κεφαλοτύρι Κεφαλληνίας”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: Content is protected !!