Περιγραφή
Το πιο παραδοσιακό τυρί της Κεφαλονιάς το οποίο είναι γνωστό από την εποχή του Ομήρου.Πρώτοι οι Κεφαλονίτες τυροκόμοι ξεκίνησαν την παρασκευή του τυριού αυτού οι οποίοι αργότερα εξαπλώσαν την τέχνη αυτή σε όλη την Ελλάδα.Παρασκευάζεται από πρόβειο και κατσικίσιο γάλα και θα το βρείτε σε μέτρια σκληρότητα.Μια αυθεντική επτανήσια γεύση από τα Μακρυώτικα της Κεφαλονιάς,αρκετά πιπεράτο,βουτυράτο και όχι ιδιαίτερα αλμυρό.Ιδιαίτερα νόστιμο σκέτο,πάνω σε ντάκο,κατάλληλο για πίτες λόγω της πικάντικης χροιάς του και με την αίσθηση της βαρελίσιας φέτας!Η συγκεκριμένη κεφαλονίτικη φέτα έχει πάρει διάκριση στο 3ο φεστιβάλ γάλακτος και τυριού που διοργανώθηκε το 2011 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας,με αργυρό μετάλλιο.Δοκιμάστε την και θα αναγνωρίσετε το μεράκι της παρασκευή της στο πιάτο σας!