Περιγραφή
Τα μανιτάρια αποτελούνται στο μεγαλύτερο μέρος της ξηρά τους ουσίας από υδατάνθρακες και πρωτεϊνες.Οι πρωτεϊνες των μανιταριών,λόγω της παρουσίας όλων των βασικών αμινοξέων,είναι υψηλής ποιότητας,πολύ ανώτερης από τις φυτικές πρωτεϊνες,πλησιάζοντας την ποιότητα των ζωϊκών πρωτεϊνών.Τα πλευρώτους βρίσκονται σε υποστρώματα εδάφους πλούσια σε κυτταρίνες και λιγνίνες και μάλιστα σε υποστρώματα που δεν έχουν υποστεί ζύμωση.Το μανιτάρι αυτό καταφέρνει να αναπτυχθεί σε τέτοια υποστρώματα διότι διαθέτει ένζυμο με το οποίο διασπάει τις κυτταρίνες του υποστρώματος,μετατρέποντάς το σε τροφή υψηλής θρεπτικής αξίας.Τα Γρεβενά είναι η πόλη των άγριων μανιταριών και φημίζονται για την νοστιμιά τους!!Θα βρείτε αφυδατωμένους πλευρώτους το οποίο μπορείτε να το μαγειρέψετε μουλιάζοντάς το ή και σκέτο κατευθείαν στο φαγητό.Δοκιμάστε το!!!