Περιγραφή
Το μοσχοκάρυδο είναι ο σκληρός καρπός αειθαλούς φυτού αλλά και ένα μπαχαρικό με έντονη προσωπικότητα.Με ένα ωραίο,δυνατό και διαπεραστικό άρωμα και έντονη σχεδόν γλυκιά γεύση όπου εάν θέλετε να την κάνετε περισσότερη το χρησιμοποιείται ολόκληρο φρεσκοτριμμένο.Με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση αλλά και εξουδετερώνει παθογόνα βακτήρια του στομάχου.Συμβάλει στην μείωση της γλυκόζης του αίματος βοηθώντας την μείωση του διαβήτη και την βελτίωση του λιπιδαιμικού προφίλ.Γνωστό το άρωμά του στα μακαρόνια με κιμά,αλλά και σε διάφορα άλλα φαγητά και σε γλυκά όπως σε πανακότα ή στα κέικ.Θα βρείτε σκόνη μοσχοκάρυδου αλλά και ολόκληρο τον καρπό.