Πλιγούρι χύμα ελληνικό

Κωδικός προϊόντος: 9a226bf13030 Κατηγορίες: , Ετικέτες: ,

Περιγραφή

Πλιγούρι ελληνικό χύμα κατάλληλο για να φτιάξετε ξινόχοντρο ή να το καταναλώσετε μέσα στα γεμιστά. Το πλιγούρι είναι σιτάρι σπασμένο το οποίο το χρησιμοποιείται και για σαλάτα  ταμπουλέ αλλά και σε πολλές άλλες συνταγές. ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΑ:αλάτι, 1 φλυτζ. πλιγούρι, 5κ. σ. βούτυρο, 2 σκελίδεςσκόρδο λιωμένες, 1 πράσο, το άσπρο μέρος μόνο, ψιλοκομμένο, 150γρ μανιτάρια φρέσκα ανάμεικτα, 1κ. γλ. ταμάρι ή σάλτσα σόγιας, ταμπάσκο, 1/2 φλιτζ. παρμεζάνα. Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι βάλτε 4 φλιτζ. νερό και 1κ. γ. αλάτι να πάρουν γερή βράση. Ρυθμίστε τη φωτιά ώστε το πλιγούρι να σιγοβράζει, σκεπάστε, και αφήστε για 5-10′, μέχρι να μαλακώσει ανακατεύοντας πότε πότε. Προσθέστε νερό αν χρειάζεται. Στο μεταξύ, σε μεγάλο τηγάνι και μέτρια φωτιά, βάλτε 1κ. σ. από το βουτυρο και σοτάρετε το σκορδο και το πράσο, προσθέτοντας 1/4κ. γ. αλάτι, για 5′. Προσθέστε το υπόλοιπο βουτυρο και τα μανιτάρια και αφήστε στη φωτιά για 10′, ανακατεύοντας. Προσθέστε το ταμάρι ή σόγια και το ταμπάσκο και ανακατέψτε. Όταν το πλιγούρι γίνει, προσθέστε το μείγμα στα μανιτάρια και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε το τυρί, ανακατέψτε και σερβίρετε. Καλή όρεξη!!

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Πλιγούρι χύμα ελληνικό”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: Diktamo