Περιγραφή
Ένα κυπριακό τυρί το οποίο παρασκευάζεται από μείγμα αιγοπρόβειου γάλακτος, αλάτι και δυόσμο, σε άσπρο χρώμα. Χαρακτηριστικό του χαλουμιού είναι ότι δεν λιώνει στην υψηλή θερμοκρασία που αναπτύσσεται κατά το ψήσιμό του. Βέβαια κατά το ψήσιμό του απελευθερώνεται ένα τυράκι με υπέροχη γεύση και χαρακτήρα. Θα το βρείτε σε συσκευασία των 225γρ και το χρησιμοποιείται σαν τρίμμα στα μακαρόνια, συνοδεύει σαλάτες, σκέτο, μέσα σε πίτες, ψήνεται στα κάρβουνα αλλά και σε ομελέτες μέσα μπορείτε να συμπληρώσετε μαζί με μπαχαρικά ή αρωματικά βότανα.
ΣΥΝΤΑΓΗ:Ψητό χαλούμι με ντομάτα και δυόσμο
ΥΛΙΚΑ:4 ώριμες ντομάτες σφικτές, 2 πακετάκια χαλούμι, λίγη ρίγανη αρωματική, θαλασσινό αλάτι, 1/2 φλιτζάνι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:Βουτάτε τις ντομάτες για ένα λεπτό σε βραστό νερό. Τις ξεφλουδίζετε, τις κόβετε σε στρογγυλές φέτες, αφαιρείτε τα σποράκια και στεγνώνετε τις φέτες πάνω σε απορροφητικό χαρτί. Τοποθετείτε τις φέτες σε μια μεγάλη πιατέλα σερβιρίσματος, τις αλατίζετε ελαφρά με θαλασσινό αλάτι και ρίχνετε λίγη τριμμένη ρίγανη. Κατόπιν κόβετε το χαλούμι σε ισάριθμες φέτες με τις ντομάτες. Τις ψήνετε σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να ροδίσουν και βάζετε μια φετούλα χαλούμι πάνω σε κάθε ντομάτα. Την περιχύνετε με μια κουταλιά έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο δυόσμο. Σερβίρεται.
Αξιολογήσεις
Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.