Bio αμύγδαλα Γρεβενών

Κωδικός προϊόντος: 9312b59e3437 Κατηγορία: Ετικέτες: ,

Περιγραφή

Δοκιμάστε αυτά τα υπέροχα αμύγδαλα από τα Γρεβενά καθώς και βιολογικά  αμύγδαλα χύμα τα οποία είναι επίσης ανάλατα,ωμά αξεφλούδιστα  και πεντανόστιμα από το χωριό της Κάρλας στην Καρδίτσα.Θεωρούνται ένα υγιεινό και γρήγορο σνάκ τα οποία είναι πλούσια σε πρωτεϊνη και υψηλής απορροφησιμότητας από το σώμα μας.Μειώνουν τα επίπεδα “κακής” χοληστερίνης και προστατεύουν τον οργανισμό από την εμφάνιση καρδιαγγειακών νοσημάτων,αποτελούν ισχυρή αντιοξειδωτική και αντικαρκινική τροφή.Καταναλώστε τα και αποκτήστε ένα υγιές και λαμπερό δέρμα,το οποίο διατηρεί την σφριγηλότητά του και θα αργήσει να εμφανίσει σημάδια γήρανσης.Αποτελεί επίσης εξαιρετική πηγή μεταλλικών στοιχείων όπως μαγγανίου(βοηθάει τα οστά),Ka(καλλίου για την ρύθμιση της πίεσης) και Ca(ασβεστίου το οποίο θωρακίζει τα οστά).Ένας νόστιμος  ανάλατος ωμός ξηρός καρπός από τα Γρεβενά και την Καρδίτσα ευεργετικός  για τον οργανισμό ο οποίος μπορεί να συνδυαστεί άψογα με όλους σχεδόν τους ξηρούς καρπούς.Κεικ σοκολάτας με ξηρούς καρπούς και γλυκό κρασι.400γρ κουβερτουρα,1/4 του φλιτζανιού ζάχαρη,6 αυγά,250γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου,250γρ αμύγδαλα ξεφλουδισμένα,250γρ φουντούκια ξεφλουδισμένα,1/2 φλυτζάνι μαυροδάφνη ή άλλο κόκκινο γλυκό κρασί,βουτυρο και αλεύρι για την φόρμα.Για το γλάσσο:200γρ κουβερτούρα,4.κ.σ. βούτυρο,50γρ κουκουνάρι,1/2κ.γλ.κανέλα σκόνη.Λιώνετε τα 400γρ κουβερτούρας σε μπεν μαρί.Αλέθετε τους ξηρούς καρπούς στο πολυμίξερ.Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.Προσθέτετε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζετε ρίχνοντας τους αλεσμένους ξηρούς καρπούς και το μισό γλυκό κρασί.Στρώνετε τη βάση μιας φόρμας για κέικ με ελατήριο με ένα φύλλο λαδόκολλας.Αδειάζετε το μείγμα του κέικ και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 για 35-40′.Όταν ψηθει,αφήνετε για λίγο να κρύώσει,χαλαρώνετε το εσωτερικό της φόρμας με ένα μαχαίρι,βγάζετε το κέικ από την φόρμα και το αφήνετε να κρυώσει τελείως.Ψήνετε το κουκουνάρι στους 200 για 10′.Για το γλάσο.Βάζετε σε μπεν μαρί το βούτυρο και την κουβερτούρα μέχρι να λιώσουν.Ανακατεύετε με το υπόλοιπο γλυκό κρασί και την κανέλα.Κατεβάζετε από την φωτιά και περιχύνετε το κέικ καλύπτοντας την επιφάνεια και τα τοιχώματα.Πασπαλίζετε με το κουκουνάρι και σερίρετε.
error: Diktamo