Περιγραφή
Γνωστά και ως “γκουρμέ” μανιτάρια χάρη στην νόστιμη σάρκα και τα αρώματά τους.Με ένα εξαιρετικό,φρουτώδες άρωμα που θυμίζει βερύκοκο και χρυσό κίτρινο χρώμα,τα οποία φυτρώνουν στα ξέφωτα των δασών.Δίνουν ευχάριστη νότα δροσιάς εάν τα χρησιμοποιήσετε στο ρυζότο σας αλλά και στις σαλάτες σας αλλά και όπου αλλού επιθυμείτε.Ένα κορυφαίο φαγώσιμο είδος από τα βουνά της Ροδόπης,όπου θα το βρείτε σε χάρτινη συσκευασία των 40γρ όπου αντιστοιχούν σε 500γρ φρέσκα.Τρόπος μαγειρέματος:Τεμαχίζουμε τα μανιτάρια στην μουλινέτα.Κατόπιν τα ξεπλένουμε με κρύο νερό,τα μουλιάζουμε για λίγα λεπτά,τα στύβουμε κρατάμε το ζουμί,το οποίο αργότερα προσθέτουμε στο φαγητό.Αν πρόκειται να τα προσθέσουμε σε φαγητό που ήδη βράζει,παρακάμπτουμε το μούλιασμα.Χρόνος βρασμού τουλάχιστον 40′.Από τα βουνά της Ροδόπης όπου ο Ανδρέας με αγάπη μαζεύει και αποξηραίνει για εσάς!