Kατσικίσια γραβιέρα Κρήτης

Κωδικός προϊόντος: 3e9a151241ed Κατηγορίες: , Ετικέτες: , ,

Περιγραφή

 

Γραβιέρα  Κρήτης,από 100% κατσικίσιο γάλα με χαμηλά λιπαρά και ελάχιστο αλάτι.Είναι ένα μέτριας σκληρότητας τυρί με χαμηλά λιπαρά και μοναδική φυσική γεύση.Παρασκευάζεται απόκλειστικά από γίδινο γάλα που συλλέγεται στην περιοχή κοντά στις Καρίνες Ρεθύμνου και διατίθεται μετά από ωρίμανση.Έχει ιδιαίτερα ευχάριστη υπόγλυκη γεύση,με ελαστική μάζα.Μπορείτε να το καταναλώσετε ως επιτραπέζιο αλλά και για τοστ.Περιέχει λίπος 19-21%,πρωτεϊνες 20% και αλάτι 1,5-2%.Βάλτε στην καθημερινή σας διατροφή αυτό το εξαίσιο τυρί και λάβετε όλα τα συστατικά του κατσικίσιου γάλακτος μόνο σε μια φέτα τυρί!ΦΡΕΣΚΑ ΡΑΒΙΟΛΙΑ ΜΕ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ,ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ:400γρ ζύμη για ζυμαρικά,1 φλυτζ.κατσικίσια γραβιέρα Κρήτης τριμμένη,4 λιαστές τομάτες Βραυρώνας,2 ώριμες τομάτες Βραυρώνας,1 μεγάλη φλάσκα μελιτζάνα,1 σκελίδα τριμμένο σκόρδο,1 κ.γ.ξερός βασιλικός,100γρ πεκορίνο,ελαιόλαδο,αλάτι,πιπέρι.ΕΚΤΕΛΕΣΗ:Ετοιμάζετε τη γέμιση.Ξεφλουδίζετε και ξεσποριάζετε τις ντομάτες και τις κόβετε σε μικρούς κύβους.Βάζετε στο πολυμίξερ 3 κουταλιές από τις ντομάτες,το κατσικίσιο τυρί,τις λιαστές ντομάτες,5-6 κουταλιές τριμμένο πεκορίνο και ένα κουτ.βασιλικό.Πολτοποιείτε το μείγμα και προσθέτετε λίγο θαλασσινό αλάτι αν χρειάζεται.Ανοίγετε τη ζύμη σε λεπτά φύλλα και με ένα κούπ τα κόβετε σε διάμετρο περίπου 4εκ.Βάζετε ένα κουταλάκι γέμιση,αλείφετε γύρω γύρω με νερό,σκεπάζετε με ένα δίσκο ζύμης και πατάτε με τα δάκτυλα για να κολλήσουν οι άκρες της ζύμης.Συνεχίζετε με την υπόλοιπη ζύμη και γέμιση.Βάζετε τα ραβιόλια σε αντικολλητικό χαρτί προσέχοντας να μην κολλήσουν μεταξύ τους.Κόβετε τη μελιτζάνα σε φέτες και στη συνέχεια σε λεπτές λωρίδες.Σοτάρετε με το σκόρδο και του φλυτζανιού ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά,αλατίζετε και προσθέτετε τις υπόλοιπες ψιλοκομμένες τομάτες και το βασιλικό.Αφήνετε για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά.Βράζετε τα ραβιόλια για 3-4′.Τα βγάζετε προσεκτικά με τρυπητή κουτάλα,τα βάζετε στην σάλτσα και σερβίρετε με το τριμμένο πεκορίνο.Καλή όρεξη!!

error: Content is protected !!