Περιγραφή

To γνωστό μας μπρόκολο το βρίσκουμε κυρίως τους φθινοπωρινούς αλλά και τους χειμερινούς μήνες.Ένα υγιεινό και ευέλικτο λαχανικό,πλούσιο σε βιταμίνες και ισχυρό αντιοξειδωτικό με πολύ λίγες θερμίδες αλλά και ισχυρό αντικαρκινικό.Θα βρείτε μικρά καταπράσινα μπροκολάκια,πολλές φορές σαν ανθισμένα μπουκετάκια βιολογικά κυρίως από την Πέλλα και από άλλες περιοχές της Ελλάδας, αλλά και ολόφρεσκα και καταπράσινα κάθε Δευτέρα από την Βραυρώνα.Απολαύστε το τώρα σε μια υπέροχη συνταγή: Σαλάτα με κινόα μπρόκολο και αντζούγια:450γρ κινόα βρασμένη(200γρ ωμή),500γρ μπρόκολλο κομμένο σε μπουκετάκια),4 μεγάλα αυγά.Για την σως:6 κουταλιές ελαιόλαδο,3 κουταλιές μουστάρδα dijon,2 κουταλιές λευκό ξύδι,1 κουταλάκι ζάχαρη,1 σκελίδα σκόρδο,4 αντζούγιες μαριναρισμένες σε λάδι,1 πιπεριά τσίλι,αλάτι,πιπέρι.Διαδικασία:Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 1 λίτρο νερό,την κινόα και το αλάτι.Μόλις η κινόα πάρει βράση και πιει τα υγρά,την απλώνουμε σε ένα ταψί και την αφήνουμε να κρυώσει.Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε το μπρόκολλο σε αλατισμένο νερό για 2′.Έπειτα το βουτάμε σε παγωμένο νερό.Στην ίδια κατσαρόλα βράζουμε τα αυγά για για 5,5′,τα σουρώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη.Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι,την μουστάρδα,το ξύδι,την ζάχαρη και 2 κουταλιές κρύο νερό,αλάτι και πιπέρι.Ξεφλουδίζουμε τα αυγά και τα κόβουμε στην μέση.Κόβουμε τις αντζούγιες με το χέρι και ψιλοκόβουμε το τσίλι.Καθαρίζουμε το σκόρδο,το κόβουμε σε λεπτές φέτες και το περνάμε από ένα τηγάνι για 30 δευτερόλεπτα.Προσθέτουμε το καλά σουρωμένο μπρόκολο και σωτάρουμε για 2′ σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα.Μόλις η κινόα κρυώσει καλά την στρώνουμε σε ένα πιάτο μαζί με τα αυγά,την αντζούγια και το τσίλι,περιχύνουμε με την σως και σερβίρουμε.

 

error: Content is protected !!