ntinkel2Συνταγή για χειροποίητο ψωμί ντίνκελ*

Υλικά:1 κιλό αλεύρι ντίνκελ Νερό,βότανα(δύοσμος,βασιλικός,μαλοτήρα:τσάι βουνού Κρήτης) Ελαιόλαδο,αλάτι,ζάχαρη,μαγιά ξηρή βιολογική.Βράζουμε τα βότανα σε ένα λίτρο νερό(σουρώνουμε) και όταν το νερό γίνει χλιαρό, προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού μαγιά.Προσθέτουμε μισό κιλό αλεύρι,μισή κουταλιά του γλυκού ζάχαρη και μισή κουταλιά του γλυκού αλάτι.Ζυμώνουμε και αφήνουμε την ζύμη να ” ξεκουραστεί ” για περίπου μια ώρα, σκεπασμένη με μια κουβέρτα.Αφού ξεσκεπάσουμε την ζύμη προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι,μισή κουταλιά ζάχαρη, αλάτι και ένα φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο.Ζυμώνουμε και αν δούμε ότι χρειάζεται παραπάνω αλεύρι ή νερό αναλόγως προσθέτουμε. Πλάθουμε το ψωμί σε καρβελάκια τα χαράζουμε και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 70λεπτά.

error: Content is protected !!