Περιγραφή
Αλεύρι από στάρι βιολογικής καλλιέργειας.
Ιδανικό για όλες τις χρήσεις,όπως κέικ,μελομακάρονα,κουραμπιέδες,τσουρέκια,φύλλο,πίτες,για τηγανητά,σάλτσες κ.α.
Συνταγή για κουλούρι σιμίτι(Θεσσαλονίκης)
ΥΛΙΚΑ αλεύρι Μύλοι Κρήτης βιολογικό 500γρ ή μισό πακέτο
Νερό 270ml (1 φλιτζάνι)
Μαργαρίνη 25γρ(1 κουταλιά)
Μέλι 15γρ(1 κουταλιά)
Ζάχαρη 10γρ (2 κουταλάκια)
Μαγιά 5γρ νωπή
Σουσάμι για το πασμάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να πάρουμε μια ζύμη ομοιόμορφη και ελαστική
2 Ξεκουράζουμε την ζύμη για 30 λεπτά
3 Κόβουμε σε 100γρ και πλάθουμε φυτίλια
4 Τα βουτάμε σε νερό και σουσάμι,σχηματίζουμε τα κουλούρια μας και τοποθετούμε με αντικολλητικό χαρτί σε ταψί
5 Ψήνουμε στους 200 για 20-25 λεπτά