Περιγραφή
Αλεύρι κίτρινο χωριάτικο άλεση σε χαμηλή θερμοκρασία μίγματος σιμιγδαλιτών σίτων ντόπιων ποικιλιών.Από τον Δίλοφο Δ.Ναρθακίου(περιοχή αρχαίας Φθίας).Ιδανικό για ψωμί.Παράγεται από σκληρό σιτάρι με χαρακτηριστικό κίτρινο χρώμα (οφείλεται στις χρωστικές του ουσίες,τα καροτένια) και περιέχει 12-14% πρωτεϊνη γι αυτό και ονομάζεται αλεύρι πλούσιο σε γλουτένη,δυνατό.Απορροφά περισσότερο υγρό από τα άλλα άλευρα και δίνει πιο ελαστικό ζυμάρι και ψωμί με ελαφρύτερη υφή και μεγαλύτερο όγκο.