Παπάγια(papaya) βιολογική

Κωδικός προϊόντος: ee1f153c1573 Κατηγορία:

Περιγραφή

Πρόκειται για φυτό που μοιάζει με δένδρο.Σήμερα το φυτό καλλιεργείται στις περισσότερες χώρες με τροπικό κλίμα.Στην νότια Κρήτη τα τελευταία χρόνια καλλιεργούνται διάφορες ποικιλίες παπάγιας.Ο καρπός είναι ώριμος όταν η φλούδα του έχει χρώμα ώχρας προς πορτοκαλί.Η γεύση του μοιάζει κάτι ανάμεσα σε ροδάκινο και ανανά.Η παπάγια είναι πλούσια σε ένα ένζυμο,που ονομάζεται παπαϊνη.Η παπαϊνη χρησιμοποιείται για την θεραπεία τραυμάτων από αιχμηρά εργαλεία,για εξανθήματα,τσιμπίματα και εγκαύματα.Η παπάγια βοηθά στην θεραπεία για την τριχοφυτίαση,την υπέρταση και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως αφροδισιακά.Οι σπόροι της είναι αντιφλεγμονώδεις και αναλγητικοί,μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την θεραπεία των πόνων στο στομάχι και μυκητιάσεις.Ερευνητές δήλωσαν ότι από φύλλα παπάγιας έχει σημαντικές αντικαρκινικές ιδιότητες.Δοκιμάστε την μέσα σε φρουτόκρεμα μαζί με βιολογικές μπανάνες Κρήτης αλλά και σε σως και στα κέικ σας.Καλλιεργείται επίσης με οικολογικές μεθόδους συγκαλλιέργειας χωρίς χημικές λιπάνσεις,χρήση εντομοκτόνων,ζιζανιοκτόνων και άλλων πρόσθετων που επιβαρύνουν το οικοσύστημα.Με πολύ αγάπη και μεράκι από τα Τέρτσα Κρήτης από παραγωγούς που σέβονται το περιβάλλον.

Σαλάτα με Παπάγια και Αβοκάντο

Υλικά (4 μερίδες)

2 μεγάλα αβοκάντο
1 μικρή παπάγια
1 γκρέηπφρούτ κόκκινο
1 μικρό κεφάλι μαρούλι
1 κουταλιά χυμός λεμονιού φερσκοστιμμένος
2 κουταλιές ελαιόλαδο υπερπαρθένο
αλάτι και πιπέρι φρεσκοαλεσμένο κατά τη γεύση


Εκτέλεση
1. Ξεφλουδίζουμε τα αβοκάντο και την παπάγια και αφαιρούμε σπόρους και κουκούτσια. Κόβουμε τα φρούτα σε κύβους των 2,5 εκ. και τα αναμιγνύουμε σε ένα μπολ.
2. Ξεφλουδίζουμε το γκρέηπφρούτ με ένα κοφτερό μαχαίρι, το χωρίζουμε σε σκελίδες, τους αφαιρούμε τις μεμβράνες, τις κόβουμε στη μέση και τις αναμιγνύουμε με τα άλλα φρούτα στο μπολ.
3. Πλένουμε το μαρούλι, το σπάζουμε σε φύλλα και το στεγνώνουμε. Aπλώνουμε τα φύλλα σε μια πιατέλα και βάζουμε από πάνω το μίγμα των φρούτων.
4. Φτιάχνουμε τη βινεγκρετ κτυπώντας μαζί σε ένα μπολ το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο. Τη χύνουμε πάνω στα φρούτα και σερβίρουμε αμέσως. 

 

 

 

Παπάγια(papaya) βιολογική

Κωδικός προϊόντος: ee1f153c1573 Κατηγορία:

Περιγραφή

Πρόκειται για φυτό που μοιάζει με δένδρο.Σήμερα το φυτό καλλιεργείται στις περισσότερες χώρες με τροπικό κλίμα.Στην νότια Κρήτη τα τελευταία χρόνια καλλιεργούνται διάφορες ποικιλίες παπάγιας.Ο καρπός είναι ώριμος όταν η φλούδα του έχει χρώμα ώχρας προς πορτοκαλί.Η γεύση του μοιάζει κάτι ανάμεσα σε ροδάκινο και ανανά.Η παπάγια είναι πλούσια σε ένα ένζυμο,που ονομάζεται παπαϊνη.Η παπαϊνη χρησιμοποιείται για την θεραπεία τραυμάτων από αιχμηρά εργαλεία,για εξανθήματα,τσιμπίματα και εγκαύματα.Η παπάγια βοηθά στην θεραπεία για την τριχοφυτίαση,την υπέρταση και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως αφροδισιακά.Οι σπόροι της είναι αντιφλεγμονώδεις και αναλγητικοί,μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την θεραπεία των πόνων στο στομάχι και μυκητιάσεις.Ερευνητές δήλωσαν ότι από φύλλα παπάγιας έχει σημαντικές αντικαρκινικές ιδιότητες.Δοκιμάστε την μέσα σε φρουτόκρεμα μαζί με βιολογικές μπανάνες Κρήτης αλλά και σε σως και στα κέικ σας.Καλλιεργείται επίσης με οικολογικές μεθόδους συγκαλλιέργειας χωρίς χημικές λιπάνσεις,χρήση εντομοκτόνων,ζιζανιοκτόνων και άλλων πρόσθετων που επιβαρύνουν το οικοσύστημα.Με πολύ αγάπη και μεράκι από τα Τέρτσα Κρήτης από παραγωγούς που σέβονται το περιβάλλον.

Σαλάτα με Παπάγια και Αβοκάντο

Υλικά (4 μερίδες)

2 μεγάλα αβοκάντο
1 μικρή παπάγια
1 γκρέηπφρούτ κόκκινο
1 μικρό κεφάλι μαρούλι
1 κουταλιά χυμός λεμονιού φερσκοστιμμένος
2 κουταλιές ελαιόλαδο υπερπαρθένο
αλάτι και πιπέρι φρεσκοαλεσμένο κατά τη γεύση


Εκτέλεση
1. Ξεφλουδίζουμε τα αβοκάντο και την παπάγια και αφαιρούμε σπόρους και κουκούτσια. Κόβουμε τα φρούτα σε κύβους των 2,5 εκ. και τα αναμιγνύουμε σε ένα μπολ.
2. Ξεφλουδίζουμε το γκρέηπφρούτ με ένα κοφτερό μαχαίρι, το χωρίζουμε σε σκελίδες, τους αφαιρούμε τις μεμβράνες, τις κόβουμε στη μέση και τις αναμιγνύουμε με τα άλλα φρούτα στο μπολ.
3. Πλένουμε το μαρούλι, το σπάζουμε σε φύλλα και το στεγνώνουμε. Aπλώνουμε τα φύλλα σε μια πιατέλα και βάζουμε από πάνω το μίγμα των φρούτων.
4. Φτιάχνουμε τη βινεγκρετ κτυπώντας μαζί σε ένα μπολ το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο. Τη χύνουμε πάνω στα φρούτα και σερβίρουμε αμέσως. 

 

 

 

error: Content is protected !!

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/diktamo/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/class-woocommerce.php on line 186