*****ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΥΡΟΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ
Υλικά για 30-40 λουκουμάδες:3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μύλοι Κρήτης,3 ποτήρια νερό,30 γραμμάρια μαγιά φούρνου (όχι ξηρή),1 πρέζα αλάτι,150 γραμμάρια φέτα Κρήτης τριμμένη,μέλι,κανέλα και καρύδια.
Εκτέλεση:Διαλύουμε την μαγιά σε λίγο νεράκι, ανακατεύουμε με λίγο αλεύρι και αφήνουμε το μείγμα για ένα 20 λεπτό.Κατόπιν προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μέχρι και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.Γεμίζουμε μια βαθιά κατσαρόλα με ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει πολύ καλά.Ρίχνουμε από μια κουταλιά της σούπας για κάθε τυρολουκουμά ή λουκουμά.
Σερβίρουμε με αρκετό μέλι,για πρωινό ή επιδόρπιο με ένα φυλλαράκι βασιλικού στο πιάτο*
*****ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΜΕΛΟΚΕΚΑΚΙΑ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ
Υλικά για 8 μερίδες: 750γρ. ανθότυρο Κρήτης ανάλατο,1/2 φλ.τσαγιού καστανή ζάχαρη,1/2 φλ.τσαγιού μέλι,2 αυγά,1κ.γλ.κοφτό κανέλα και ξύσμα λεμονιού. Εκτέλεση:Βάζουμε σε ένα μπολ το ανθότυρο και το λιώνουμε με πιρούνι. Έπειτα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το μέλι, το ξύσμα λεμονιού, την κανέλα και τα αυγά. Τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά μέχρι να έχουμε έναν πυκνό χυλό.
Αλείφουμε φορμίτσες για μάφιν ή 8 φορμάκια μιας χρήσεως με ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με αλεύρι και τα τινάζουμε.
Μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια. Ψήνουμε στους 170ο C για 30΄ μέχρι να ροδίσουν καλά.
Εάν θέλουμε, πασπαλίζουμε τα μελοκεκάκια με λίγο μέλι, αφού τα βγάλουμε ζεστά από το φούρνο. Τα σερβίρουμε αμέσως μέσα στα ατομικά τους φορμάκια.